23 maj 2015
16:00

Tyresö FF

Referat: Stureby SK - Tyresö FF

Efter tre raka inledande segrar i serien bröts sviten när Tyresö gästade Stureby. Redan från start hamnade SSK-tjejerna under rejäl press och det var bara fint målvaktsspel och tur som gjorde att matchen inte var avgjord redan efter halva första halvlek.

Att tjejerna är ovana att inte föra spelet och att vara tillbakapressade märktes tydligt. I kombination med några återbud blev det också tungt och vi fick svårt att hålla i bollen för att återhämta oss. Till slut kom också en välförtjänt utdelning och SSK ska vara mycket nöjda med att det bara var 0-1 i paus.

I andra halvlek blev det något bättre när vi försökte lyfta upp positionerna men mönstret kvarstod ändå. SSK såg trötta ut och malde mest på i samma tempo utan att riktigt hinna in i press, och vi tappade såväl kontrollerat spel som tempoväxlingar. 2-0 kom därför också logiskt en bit in i andra.

Söders blå ger dock aldrig upp och efter lite ommöbleringar kunde en snygg reducering tryckas in bakom motståndarkeepern. En viss energihöjning kunde nu skönjas men när Tyresö sedan satte trean var matchen över och första förlusten ett faktum.

All cred till Tyresö som bjöd på ett fint passningsspel och flera fina individuella prestationer. Dock gjorde vi det alldeles för enkelt för dem att ostört bygga spel idag.

Att förlora ibland behöver ändå inte vara så dumt. Förhoppningsvis så lär vi oss något och kan hitta tillbaka snabbt till vårt passningsorienterade och energirika spel. För tränarna så gäller att fundera på hur vi ska hantera matcher där motståndarna har mycket boll och för spelet.

Stark moral och bra kämpat i värmen ändå tjejer!